Projekt Dreambook

av Helena | tor 12 apr 2012 | 0 kommentarer

Uppdraget var att skapa en produkt som skulle göra det enkelt att komma ihåg sina drömmar. Tankar och idéer flimrade förbi, vi vände och vred på dessa och efter ett tag kom vi på att skapa ett ”drömkit”. Vad kan rymmas i ett drömkit? Vi kom fram till att en drömdagbok, en penna, ett kvällste, ett örngott, en lavendelpåse och en drömfångare borde vara ett bra innehåll och att detta skulle förpackas på ett snyggt och tilltalande sätt.

Vi bestämde oss för att skapa en vinjettbild. Hur symboliserar vi en dröm? Något som är flyktigt men som ändå kan upplevas som verkligt… samtidigt… En skiss började ta form, blått, fåglar, månljus, vatten… Fotografen kastade upp brödsmulor till måsarna på stranden, fotograferade dem och tog en fantastisk bild på fullmånen. Bilderna bearbetades, vattnet och stjärnorna skapades i datorn och resultatet av vinjettbilden syns här ovan.

Bilden fick pryda både förpackning och omslag till drömdagboken, pennan blev mörkblå. Bilden anpassades också för tryck på örngott, lavendelpåse, teförpackning och för den lilla papperslappen på tepåsen och passade utmärkt till butiksmaterial som säljställ och mobiler.

Fungerade produkten? Självklart;)